Vidimo se u dvorani u nedjelju u 18 sati

Nakon što su prošle godine iznenada ostali bez trenera seniorske momčadi, županjski košarkaši su prebrodili sezonu, predvođeni igračem-trenerom Brunom Bilićem. Nakon niza objektivnih i nesretnih okolnosti ekipa je ostala bez čak devet igrača, praktički bez cijele prve petorke. U druge klubove su otišli Maskaljević (KK Marsonia), Benković (KK Brčko) i Lazić (KK Borovo), Alan Mesić se teško ozlijedio na treningu, Filip Labrtić se preselio u Zagreb, Ivan Gvozdić je bio spriječen zbog poslovnih obveza, Nikša Đuraković i Kristijan Kobaš su otišli studirati a zasigurno najveći gubitak je bio igračko umirovljenje Ivana Stjepanovića, kapetana, vođe na terenu, najboljeg igrača i strijelca u novijoj klupskoj povijesti, legende županjske i slavonske košarke (čime se našu žalost nakon dugo godina raspao popularni „vječiti tandem Stjepanović – Mitrović“).

U sezonu se ušlo sa samo četiri seniora, Mitrovićem, Bilićem, Bušićem i Pastovićem i ekipa je popunjena s juniorima i kadetima iz vlastitog omladinskog pogona. Obzirom na okolnosti, četiri ostvarene pobjede u prvenstvu bile su iznad očekivanja.

Ljetos je uslijedila konsolidacija. Najveći dobitak je ponovni angažman trenera Sanjina Kalaice, povratak Benkovića i oporavak Mesića kao i iskustvo igranja drugoligaških utakmica naših mlađih igrača, prije svih Dinka Bošnjaka, Josipa Vukovića, Filipa Soljačića, Ilijasa Benkovića, Marka Katića, Igora Mijatovića, Danisa Fitozovića i Ivana Ivanovića. Na žalost, ozljede ni ove sezone nisu izostale, stoga se Mijatović i Ivanović još neko vrijeme neće priključiti momčadi, dok su Soljačić i Katić sada na studiju i nisu kroz tjedan na raspolaganju treneru.

Iz svega se može zaključiti da će Županja opet svima biti tvrd orah, osobito u svojoj „tvrđavi“ SD Gimnazije u Županji i da se neopterećena, mlada i poletna momčad sastavljena od domaćih igrača, predvođena iskusnim kapetanom Josipom Mitrovićem, zasigurno neće nikome unaprijed predati i imati će štošta za reći na slavonskim parketima.

Priliku za pokazati kako će igrački izgledati u novoj sezoni, imaju već u nedjelju, 23.10.2022. godine u 18:00 sati na utakmici 1. kola II. Hrvatske košarkaške lige – Istok, kada im u goste dolazi ŠK Vrijednosnice Osijek. Ulazak u dvoranu je besplatan.