Djevojkama pobjeda na startu juniorske lige

Nakon slobodnog prvog kola, u drugom kolu naše su juniorke natjecanje otvorile pobjedom.

Sinoć (19.11.2023. godine) su naše juniorke započele natjecanje u Regionalnoj ligi Istok i to pobjedom protiv gostujuće ekipe KK Brod.

KK Županja – KK Brod 74:59 (20:9, 21:14, 14:10, 19:26)

Protiv uvijek opasnih protivnica i članica Prve ženske lige odmah u početnim minutama su Županjke ušle u pravi ritam, kontrolirale utakmicu i mirno ju privele kraju.

Mimo ozlijeđene kapetanice Broda Željke Sokolović, obje trenerice iskoristile su prigodu dati priliku svim djevojkama da upišu nove, uvijek vrijedne minute.

Gostujuće djevojke davale su na terenu sve od sebe te u toj borbenosti nisu posustajale do samog kraja, ali nakon jedne propuštene natjecateljske sezone i ponovnog okupljanja prije dva mjeseca, dojma smo da je ekipa Županje, uz ozbiljan pristup, prikazala bolju, lijepu i pametnu igru.

KK Županja nastupila je u sastavu: Ana Prskalo (cap) 5, Gabrijela Novaković 13, Dora Džoić 22, Nikolina Džoić 14, Livia Kružljak 8, Martina Sijarto 6, Dora Vincetić 2, Zrinka Vrabec 2, Pia Tvrz 2, Nika Zovak, Klara Ostružnjak, Petra Hladek
Trenerica: Marija Pastuović

U ekipi Broda dvoznamekaste su bile Karlović 20p, Kobaš 13p i Rimac 10p.
Trenerica Kristina Pehar

Zahvaljujemo publici koja nas je ovaj put došla podržati u zaista lijepom broju te prepoznala i pljeskom nagradila lijepe košarkaške poteze na obje strane.

Pred djevojkama je tjedan u kojem će se na treninzima truditi ispraviti jučerašnje greške kako bi u daljnjem natjecanju poboljšali sve segmente igre, a posebice one gdje je napravljeno najviše grešaka. Sljedeće kolo na rasporedu je gostovanje u Požegi.

Valja svakako spomenuti da je, nakon jednogodišnje pauze nekih od njih, najveća pobjeda ovih djevojaka koju ove sezone mogu ostvariti i koja je ostvarena, njihovo ponovno zajedničko istrčavanje na teren i nova zajednička natjecateljska sezona.