#kkzu50


PRAZNIK KOŠARKE U ŽUPANJI

Pripremamo spektakularnu proslavu 50. obljetnice osnivanja kluba

Prvoga dana rujna, Županja će biti u znaku košarke. U suradnji s Gradom Županja, Košarkaškim klubom Cibona iz Zagreba i Hrvatskim košarkaškim savezom, za taj dan pripremamo spektakularnu proslavu 50. obljetnice osnivanja kluba. Najprije će se u dvorani Mladost održati svečana sjednica Skupštine kluba, koja neće biti u formi na kakvu smo obično navikli u takvim prigodama. Želimo prirediti modernu proslavu na visokoj produkcijskoj razini s kratkim prigodnim programima, bez dugih i dosadnih „govorancija“, koji će biti zanimljivi svim posjetiteljima i popraćeni atraktivnim glazbenim i vizualnim efektima.

Na svečanosti će biti predstavljena prigodna monografija „50 godina ponosa“, autora i urednika Hrvoja Tkalca, ravnatelja Gradskog muzeja Županja. Premijerno će biti prikazan istoimeni dokumentarni film, čiji scenarij i režiju zajednički potpisuju Zlatko Grgić i Branko Galičić. U dokumentarnom dijelu filma, zabilježena su kazivanja više od 30 igračica i igrača svih generacija. Fokus cijele proslave pa tako i filma je na prvim generacijama košarkaša s početka sedamdesetih godina, njihovom opisu događaja koji su prethodili osnivanju kluba i sjećanju na prve igračke dane. Posebna zanimljivost u filmu, biti će kratke igrane scene u kojima će autori pokušati oživjeti nekadašnje vrijeme igranja basketa na betonskom igralištu.

Drugi dio proslave nastavlja se u Sportskoj dvorani Gimnazije, našoj popularnoj „Tvrđavi“, prijateljskom utakmicom KK Županja – KK Cibona. Jedan od naših najvećih i najtrofejnijih klubova, višestruki državni prvak i osvajač kupa i dvostruki prvak Europe, kao osvjedočeni sportski prijatelj kluba, po treći će puta doći u Županju u najjačem sastavu, kako bi uveličali naš veliki jubilej.

Na svečanoj sjednici i utakmici, očekujemo brojne ugledne goste, ponajprije iz svijeta košarke, ali dopustite nam da ne otkrivamo baš sve, kako bismo nešto ostavili i kao svojevrsnu ekskluzivu za dane uoči proslave.

Naš Upravni odbor, proslavu vidi kao priliku za ponovno okupljanje i druženje starih sportskih prijatelja i suigrača, od kojih se neki nisu vidjeli više od 40 godina. Mnogi od njih su već potvrdili svoj dolazak iz Osijeka, Rijeke, Zagreba, Siska, Zadra, Cresa, Češke, Slovenije, Švicarske, Njemačke. Svima njima ćemo u svečanom dijelu uručiti zaslužena i posebno izrađena priznanja a druženje ćemo nastaviti u Restoranu Sava uz zvuke popularnog Tamburaškog sastava Slavonski suton.

S obzirom na zaista zanimljiv i atraktivan program proslave ovog velikog jubileja, ne sumnjamo da će dvorana Mladost i Sportska dvorana Gimnazije, biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Dakle, 1. rujna 2023. godine Županja će živjeti i disati košarkaški.