Sretan nam rođendan!

Na današnji dan prije 50 godina, OSNOVAN je Košarkaški klub ŽUPANJA. Tog 18. travnja, sada već davne 1973. godine, u prostorijama današnje Osnovne škole Ivana Kozarca, održana je Osnivačka skupština Košarkaškog kluba Županja, koju je sazvao predsjednik Inicijativnog odbora gosp. Josip Barišić i na kojoj su sudjelovala 52 člana Skupštine.

Prigodni referat pročitao je član Radnog predsjedništva gosp. Ivan Kovač u kojem je opisao višegodišnju težnju skupine entuzijasta za organiziranim bavljenjem ovim divnim sportom, raniji pokušaj osnivanja kluba te konačno sazrijevanje odluke i stvaranje svih pretpostavki za uspješno osnivanje i rad kluba.

Konstituiran je prvi Upravni odbor u sastavu:

Viktor Primorac – predsjednik

Josip Barišić – podpredsjednik

Vladimir Žigić – podpredsjednik

Davor Seha – tajnik

Ivan Baotić – blagajnik

Vinko Aralica

Stanislav Bašić

Duško Galičić

Jakob Horvatović

Ivan Kovač

Marjan Mijić

Mate Nikolić

Josip Pirš

Josip Šinka

Juraj Čičmak

Na skupštini je izglasan prvi klupski pravilnik, financijski plan, program rada i današnje ime, koje godinama ponosno nosimo i pronosimo diljem Lijepe naše i inozemstva.

Već sljedeće godine klub se uključuje u službena natjecanja pod ingerencijom Košarkaškog saveza Hrvatske, odnosno KS Slavonije i Baranje, što traje sve do danas.

Prvi registrirani igrači bili su:

Vlatko Andrić

Ivan Balentović

Zlatko Baotić

Zlatko Barišić

Dobrislav Čelić

Milan Drobac

Duško Galičić

Miroslav Končić

Ivan Kovač

Stanislav Lukić

Vladimir Mravinec

Davor Nikolić

Branislav Orešković

Srećko Raonić

Krešimir Žigić

Branko Žutić

Tijekom ovih 50 godina bilo je naravno uspona i padova, boljih i slabijih rezultata, više ili manje članova i sekcija, pobjeda i poraza, ali ono na što smo najviše ponosni je kontinuitet postojanja i djelovanja u kojem su stvorene generacije mladih košarkašica i košarkaša, od kojih smo prije svega nastojali stvoriti dobre ljude. Jer svaka naša igračica, igrač, trener ili član, gdje god djeluje ili nastupa pod klupskim grbom, predstavlja sebe, svoju obitelj, klub i naš grad, odnosno sredinu iz koje dolazi.

Želimo našem klubu da i dalje uspješno djeluje, okuplja djecu i mlade, ostvaruje primjerene sportske rezultate i bude na ponos svojih sugrađana.

#kkzu50 #rođendan #50godina