VELIKI DAN ZA ŽUPANJSKI SPORT

Nakon dugih godina, pa čak i desetljeća čekanja, naš grad će ponovno imati javno košarkaško igralište. U sklopu vanjskog polivalentnog sportskog igrališta nalaze se dva košarkaška terena, opremljena prema najvišim standardima. Dimenzije terena su 28×15 metara, ugrađene su jednocjevne košarkaške konstrukcije prepusta 225 cm na koje je postavljena zaštita od ozljeđivanja i košarkaške ploče dimenzija 180×105 cm sa zglobnim obručima. Na asfaltnu podlogu postavljena je završna podloga s FIBA certifikatom, odnosno ploče od polipropilena, dimenzija 301x301x16 mm (Enlio, SES Battle III Basketball Court Tiles).

Starije generacije naših sugrađana će se prisjetiti nekih prošlih vremena, kada se na Graničaru, na Šećerani, ispred osnovnih škola i drugdje, trenirala košarka i igrao basket, na koji se zbog gužve moralo čekati na red.

Vremena su se promijenila, igrališta više nisu betonska ili asfaltna, hrvatska košarka kao sport je na žalost na niskim granama ali zainteresiranost za bavljenje košarkom u našem gradu je srećom i dalje vrlo visoka. Dokaz tome je veliki broj djevojčica i dječaka uključenih u trenažne procese i službena natjecanja u kojima sudjeluje naš klub. Velika je to zasluga prije svih njihovih trenerica i trenera, Marije Pastuović, Mirele Kobaš, Tatjane Oršolić, Ive Vrhovca, Brune Bilića i Anđelka Župarića, ali i same djece, njihovih roditelja, učitelja, nastavnika, profesora i naravno kluba. Tu je i seniorska momčad predvođena trenerom Sanjinom Kalaicom, kao ogledalo svakog kluba, koja opet ostvaruje sjajne rezultate. Nije nevažno spomenuti kako je ta seniorska momčad sastavljena od isključivo „domaćih igrača“.

U godini kada slavimo veliki jubilej, odnosno 50. obljetnicu od osnutka KK Županja, nismo mogli dobiti ljepši poklon od Grad Županja, OŠ Ivana Kozarca i naših sugrađana. Nadamo se kako će ovo igralište, kao i sva druga, biti puno djece koja će postati prije svega dobri ljudi a potom i kvalitetni sportaši.

Pozivamo Vas da u petak 10.03.2023. godine dođete na svečanost otvorenja igrališta, na kojoj će naše najmlađe djevojčice i dječaci, kratkim košarkaškim programom, pokazati svoja košarkaška umijeća na novim terenima.

U ime Hrvatskog košarkaškog saveza, svečanosti će nazočiti gospodin Miroslav Vagner, član Upravnog odbora HKS-a a kao predstavnik lige i KS Osječko-baranjske županije, gospodin Miroslav Kontrec, povjerenik natjecanja 2. Hrvatske košarkaške lige.