Lijepa košarkaška večer u Županji

Seniori: Županja – Vinkovci 85:64 (26:12, 18:12, 17:18, 24:22)

🏀 Županja: Bruno Bilić 27, Josip Mitrović 18, Ivan Gvozdić 12, Dinko Bošnjak 10, Ivan Stjepanović 6, Ilija Benković 5, Josip Vuković 4, Ivan Erslan 2, Filip Soljačić 2, Anton Mićanović 1, Danis Fitozović 0, Davor Pastović 0.

🏀 Vinkovci: Dino Peraica 22, Petar Vujeva 13, Ante Papac 12, Kristijan Senčić 7, Stjepan Pezer 6, Ivan Ostović 2, Nikola Augustinović 2, Dino Ramljak 0, Mateo Janović 0, Ante Šabić 0.

🏀Seniori su ostvarili visoku pobjedu u utakmici 12. kola II. Hrvatske košarkaške lige, protiv susjeda iz Vinkovaca. Odmah na početku treba pohvaliti županjsku publiku, koja se u velikom broju odazvala na utakmicu i u sjajnom ozračju bodrila naše košarkaše. Lijepo je bilo opet vidjeti pune tribine ispunjene s gotovo 400 gledatelja, što je odličan posjet i za mnoge prvoligaške momčadi. Lijepo je bilo vidjeti i kako djevojčice naše najmlađe natjecateljske kategorije U-13 u špaliru dočekuju i pozdravljaju našu prvu momčad. Bio je to ugođaj s velikih sportskih događaja. 👏🏻👏🏻👏🏻

🏀 Utakmicu su unatoč početnoj nervozi, puno bolje otvorili naši košarkaši. Standardna petorka u sastavu Mitrović, Bilić, Erslan, Benković i Soljačić, prave početnu razliku od 7:0. Nažalost, odmah na početku utakmice se (srećom lakše) ozlijedio Ivan Erslan, zbog čega ga više nismo vidjeli na terenu. Rezultatska prednost je već u prvoj četvrtini iznosila +14 poena a u odličnoj drugoj, posebno su se istaknula dvojica rođaka Bilić i Mitrović, koji zajedno ubacuju 29 od ukupno 44 poena Županje za prednost od visokih +20 na poluvremenu.

🏀 Drugo poluvrijeme otvaramo vidno opušteniji što dovodi do niza individualnih pogrešaka i 6 izgubljenih lopti no nošeni snažnom podrškom s tribina igrači Županje se bude te i dalje održavaju vodstvo s poluvremena. Naši standardni seniori (Mitrović, Bilić, Benković, Pastović, Fitozović) uz pomoć povratnika (Stjepanović, Gvozdić, Erslan, Mićanović) i perspektivnih juniora (Soljačić, Bošnjak, Vuković) u zadnjoj četvrtini rutinirano privode utakmicu kraju do konačnih 85:64, za treću pobjedu u nizu i ukupno petu u sezoni. Znajući da smo ove sezone na gostovanju u Vinkovcima poraženi s 20 poena razlike, ovaj rezultat je time značajniji.

🏀 Sjajnu šutersku večer imao je Bruno Bilić s 27 postignutih poena uz 6 pogođenih trica, dok su uz standardno dobru partiju kapetana Josipa Mitrovića, jako dobru igru pružili mladi Dinko Bošnjak i Filip Soljačić. Kod svih se vidjela velika želja, borbenost i međusobno bodrenje. Jednostavno, ova momčad ima širinu, kvalitetu i potrebnu unutarnju „kemiju“, što našem iskusnom treneru Sanjinu Kalaici daje potrebnu mirnoću i poticaj za daljnje uigravanje i izvlačenje igračkog maksimuma iz ovog sastava.

🏀 Bila je ovo jedna lijepa košarkaška večer u Županji i najbolja pozivnica gledateljima za slijedeće 13. kolo u kojem su naši košarkaši ponovno domaćini u dvorani Gimnazije u Županji (nedjelja, 05.02.2023. u 18:00 sati). 🏀

#nedirajtezupanju #kosarkasevraca #tvrdjavaugimnaziji

Foto: Ivan Baboselac