Županjski košarkaši vas trebaju!!!

Ususret tradicionalnom susjedskom derbiju, pozivamo sve naše članove, gledatelje, sugrađane i sportske prijatelje, da nas dođu podržati na tribine naše tvrđave – sportske dvorane Gimnazije u Županji.

Nakon devet odigranih kola u 2. hrvatskoj košarkaškoj ligi – Istok, naši seniori su se pozicionirali na 6. mjestu s ostvarene 4 pobjede i 5 poraza, od kojih je jedan, na žalost upisan bez borbe, odnosno zbog neodlaska naših igrača na gostujuću utakmicu u Slavonski Brod protiv domaćina KK Marsonija. Iako je razlog neodlaska bio opravdan, uvjetovan bolešću i ozljedama igrača, uprava kluba i trener Kalaica su morali brzo reagirati i konsolidirati momčad. Kao pravi vojnici kluba, bez puno pitanja na raspolaganje im se stavljaju legendarni kapetan Ivan Pana Stjepanović, krilni centar Ivan Erslan i razigravač Ivan Gvozdić. Nakon bolesti u roster se vraća Anton Mićanović a nakon ozljede Ivan Vlatko Bunardžija. Uz standardne igrače, kapetana Josipa Mitrovića, Brunu Bilića, Iliju Benkovića, Dinka Bošnjaka, Josipa Vukovića, Danisa Fitozovića i Davora Pastovića, na treninge dolaze Robert Babogredac, brucoš Filip Soljačić te nekoliko igrača naše kadetske ekipe, koliko im to studentske i školske obveze dopuštaju.        

Vrlo brzo momčad upisuje dvije važne gostujuće pobjede. Najprije u Osijeku, protiv KK Vrijednosnice, rezultatom 56:64 (Bilić 19, Mitrović 17, Benković 8, Bošnjak 11, Erslan 7, Gvozdić 2) a potom i u Belišću, rezultatom 53:55 (tricom Bilića u posljednjim trenucima susreta). Iznenađenje za domaćina, za sve u ligi, za „dežurne dušebrižnike“ ali ne i za igrače, trenera i klupsku upravu. Mi smo vjerovali i vjerujemo u ovu momčad a isto tako vjerujemo kako ćemo slijedeće sezone biti još jači i bolji.

Sada slijede dvije domaće utakmice i lijepo bi bilo nastaviti pobjednički niz. Prvi ispit je već u subotu, protiv susjeda i tradicionalno velikih rivala, ekipe KK Vinkovci. Utakmice s njima su uvijek bile neizvjesne, pomalo šarf, uvijek je bio prisutan rivalitet ali i sportski respekt i međusobno uvažavanje. Naši igrači derbi dočekuju s nešto boljim rezultatskim nizom, ali to naravno ne mora ništa značiti. Pobjede su u prošlosti odlazile na obje strane, bez obzira na čijem terenu se igralo. Bilo je tijesnih rezultata ali i visokih pobjeda i poraza.

Utakmica se igra u subotu, 28.01.2023. godine s početkom u 16:30 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije u Županji, Solarski prolaz bb a ulaz na tribine je slobodan za sve gledatelje.    

U našoj reprezentativnoj košarci napokon pušu neki novi vjetrovi i polako se utire put povratka na stare staze slave dok klupske perjanice Cibona, Zadar, Split i Cedevita,  ponovno ostvaruju dobre rezultate. Mi smo svjesni da košarka nije najpopularniji sport u našem gradu, ali činjenica da u svojim redovima okupljamo gotovo stotinu djevojčica i dječaka svih uzrasta, koji redovito i vrijedno treniraju i natječu se u brojnim ligama pod okriljem HKS-a, daje nam za pravo nadati se da će naša, županjska publika, prepoznati pošten rad i pristup sportu. Jer naše igračice i igrači, gdje god nastupaju, kada odjenu klupski dres predstavljaju sebe, svoje obitelji, klub i grad iz kojeg dolaze. Predstavljaju Županju!

Stoga još jednom pozivamo sve naše navijače, gledatelje i sugrađane – dođite u subotu na tribinu, podržite nas u derbiju!

Pozivamo i naše sportske prijatelje i navijače NK Graničar, NK Radnički, NK Županja 77, RK Županja, FSP, OFC…podržimo jedni druge, budimo jedno, budimo Županja. Naši članovi znati će uzvratiti dolazak na tribine, kada vama bude potrebno.

Neka se u subotu začuje huk s naše tvrđave, neka grme tribine, neka gori parket. Srce nećemo ostaviti na terenu – jer srce nam treba i srce se čuva. Ali na teren će izaći naša hrabra momčad, puna respekta prema protivnicima ali odlučna da nastavi pobjednički niz i prikaže igru koja će zaslužiti pljesak gledatelja i ponovni dolazak u dvoranu, bez obzira na rezultat.

#nedirajtežupanju #volimsvojgrad #natribine #derbi #pobjeda