‘’Motivacija, organizacija, disciplina’’

Trenerica i instruktorica Hrvatski košarkaški savez Tatjana Jacović i pomoćni trener, naš Slavonac i Brođanin Dražen Rimarčuk u Grad Županja održali su dana 25. ožujka 2023. godine predavanje na temu ‘’Motivacija, organizacija, disciplina’’.

Košarkašice i košarkaši našeg kluba i drugih nazočnih oduševljeno su slušali stručni dvojac Jacović-Rimarčuk, koji je prošle godine uz ostali dio stručnog stožera vodio Hrvatsku do velikog uspjeha ženske košarke – brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu. Interes i pitanja malih košarkašica i košarkaša, ali i trenera nisu izostali.

Ono što nas iznimno raduje jest podatak da se trenerica Jacović odazvala pozivu naše trenerice Marije Pastuović da se u Županji održi kontrolni trening regije Istok za djevojčice 2008. i 2009. godište, a odmah je prihvatila i prijedlog da održi predavanje.

Prema sjećanju aktualnog vodstva kluba možebitno je riječ o prvom kontrolnom treningu u Županji.

Vjerujemo da je ovakav pristup jedan zaista lijep način da se djeci u manjim sredinama dodatno približi košarka i voljeli bismo da postane i tradicija.

U nastavku izdvajamo neke od poruka koje su poslane tijekom današnjeg predavanja:

  • ‘’Djeca danas nisu spremna suhoparno trenirati. Djecu morate uvjetno rečeno prevariti da biste došli do cilja i rezultata koje biste htjeli postići. Odnos košarke i mobitela mora biti 2:1 za košarku..’’ – trener Dražen Rimarčuk
  • ‘’Igrači ne komuniciraju sa sucima. Suci su naš servis, a košarka se igra zbog vas. Da bismo postali bolji moramo stisnuti zube i prijeći liniju ugode, jedino tako možemo doći do boljih rezultata. Morate imati želju igrati jedni za druge, u kolektivnim sportovima suradnja je presudna i čini razliku, o vama ovise suigrači i treneri.’’ – trenerica Tatjana Jacović

Bilo nam je zadovoljstvo i uživali smo!